Positiv prisudvikling på minkskind

Danske Mink har studeret salgstallene fra de seneste auktioner afholdt af Kopenhagen Fur og tendensen er ikke til at tage fejl af.

De seneste salgstal fra Kopenhagen fur vidner om en gennemsnitlig prisstigning på 38 procent når vi sammenligner med tal fra september 2023 auktionen.

Men er data sammenlignelige og er prisstigningen en endelig dokumentation for at markedet er i positiv udvikling?

Prisudviklingen er baseret på et sammenligneligt datagrundlag

Danske Mink har filtreret salgsdata fra den seneste auktion, således at priserne mellem foregående og netop afsluttede auktion reelt kan sammenlignes. Dette er gjort ved udelukkende at sammenligne de skindtyper der var til stede på begge auktioner. Samtidig har vi fokuseret på skindpriser hvor typerne var nogenlunde ligeligt repræsenteret rent volumenmæssigt ved begge auktioner.

Resultatet af vores lille analyse kan du downloade som et PDF dokument lige her.

Tendensen er klokkeklar

Næsten 45% (1,35 mio. ud af 3,07 mio.) af de solgte skind var af typen Brown, og her så vi en gennemsnitlig stigning på 38%, mens den gennemsnitlige pris på de dyreste skind af denne type steg med hele 81%

Helt i toppen af prisstigningen, og til stor begejstring i salen, faldt hammerslaget på Sapphire Velvet Males og Females på hele 1.300 kr., hvilket svarer til en gennemsnitlig prisstigning på over 200%

Alt i alt er der tale om en virkelig positiv udvikling med en gennemsnitlig prisstigning fra septemberauktionens 202,29 kr. til 259,45 kr pr. skind på tværs af de 3.079.477 solgte skind. Altså en faktisk prisstigning på lige over 57 kr. pr. skind.

Saga Fur følger trop og cementerer tendensen

I Finland melder Saga Furs om tilsvarende prisstigninger på samme typer som hos Kopenhagen Fur. Vi er dog fortsat et stykke fra salgspriser der virkelig kan skabe en stærk margin mellem produktionsomkostninger og salgspriser, men i Danske Mink glæder vi os over tendensen og ser frem til at følge udviklingen i maj-auktionen hos American Mink Exchange i på Kopenhagen Furs sidste auktion i juni måned.