Danske Mink i New York

Danske Mink og American Mink Exchange udforsker samarbejdsmuligheder

I tråd med Danske Minks vision om at genopbygge og styrke den danske minkbranche til en førende global position, søger vi at skabe de bedste betingelser for vores avlere. Dette spænder fra import af mink til auktionssalg af skind, hvilket gør et samarbejde med American Mink Exchange til en spændende mulighed.

Derfor var det helt naturligt at takke ja, da ledelsen i American Mink Exchange inviterede til møde om potentielt samarbejde på toppen af Manhatten i New York.

Et samarbejde med flere muligheder

Lukningen af Kopenhagen Fur og de udfordringer, det har medført for danske minkavlere, kræver nytænkning og samarbejde på tværs af grænser. American Mink Exchange udviste på mødet stor interesse i- og åbenhed over for at udfylde det eksisterende tomrum gennem et transatlantisk partnerskab. Dette inkluderer muligheder for køb og salg mellem avlere samt potentialet for at etablere et nyt europæisk auktionshus.

Over de næste måneder vil vi dykke dybere ned i disse muligheder, herunder ved at organisere en delegation til American Mink Exchange’s auktion i Las Vegas fra 15.-17. maj.

Forventninger til fremtiden

Vores møde med American Mink Exchange har bekræftet, at der er en fælles forventning og spænding omkring branchens fremtid. Med øjnene rettet mod den kommende auktion hos Kopenhagen Fur, deler vi en optimisme for, at markedet vil vende, og at vi går mod en lysere fremtid for minkbranchen.